Гейм-студиото Cloud Imperium Games, работещо по космическия симулатор Star Citizen съобщи, че в техният екип се е включил още един ветеран на геймърската индустрия. Това е Алекс Мейбъри (Alex Mayberry), който през последните 10 години работеше за Blizzard Entertainment.

417A_537478D1B0

Мейбъри отговаряше за разработване на допълненията за World of Warcraft и бе водещ продуцент на Diablo 3. В екипа на Крис Робъртс (Chris Roberts) той ще заема длъжността изпълнителен продуцент на Star Citizen. “След 10 години в Blizzard не мислех, че нещо може да ме накара да напусна компанията. Но когато Крис ме покани да посетя неговото студио, в което ми показа Star Sitizen и разказа за своето виждане относно развитието на този проект, аз разбрах, че трябва да стана част от този екип” – каза Мейбъри.

D997_537764D1B0

Star Citizen е компютърна игра – космически симулатор за персонални компютри, действието на която се развива в галактика с много населени планети и различни раси, с някои от които вече има изградени търговски и дипломатически отношения. Земната Империя е пред разпад на две части с центрове планетите Земя и Тера.

Самият проект се развива много добре. Към днешна дата проектът Star Citizen вече е събрал 43,6 милиона американски долара за разработка.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.