1.jpg

От доста време насам се обсъжда следващото поколение гейминг продукт на Nvidia и наследник на портативната конзола Shield. От това, което знаем засега, продуктът ще представлява таблет, към който ще може да се прибави самостоятелен контролер. Подобно на оригиналната Shield, новата конзола ще зарежда игри за Android, но вероятно също и РС заглавия.

Днес разбрахме, че компанията се кани да анонсира таблета Shield на 22 юли. Седем дни по-късно продуктът ще бъде пуснат по магазините в Съединените американски щати и Канада, а на 14 август ще дебютира и в Европа. В останалите региони конзолата ще бъде представена през есента.

Говори се, също така, че таблетът ще се предлага в две разновидности: единият модел ще поддържа WiFi и LTE, ще има вграден капацитет от 32GB и ще струва $399. Вторият модел няма да поддържа LTE мрежи, ще има двойно по-малко капацитет, но ще струва $299. Самостоятелният контролер ще се продава за $59.

Напомняме, че Shield ще има 8-инчов екран с резолюция от 1200р, ще използва система-върху-чип Tegra K1, ще поддържа MicroSD карти с максимален капацитет от 128GB, ще може да се управлява със стилус и ще зарежда съдържание с 4К Ultra-HD резолюция.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.