7996_533876506087

Още преди Xbox One да бъде пуснат на пазара, Microsoft раздадоха на част от служителите си по един комплект от конзолата, включващ основната платформа в бяло, бял контролер, черен сензор Kinect и едногодишен абонамент за онлайн услугата Xbox Live. На предната част на основното тяло, също така, стои надписът: “I Made This” (“Аз направих това”).
Е, изглежда че част от тези служители са решили да припечелят по някой допълнителен долар, тъй като около десет варианта на въпросния бял Xbox One в момента се продават на различни цени в eBay. Десетте конзоли са качени в сайта за електронна търговия от девет продавача, като цената им започва от $1800 и достига до над $3500 – в пъти повече от $500-те, за които може да се купи оригиналния Xbox One в черно.
Доколкото знаем, обаче, разликата между това “специално” издание на Xbox One и оригиналната конзола е единствено в цвета. Дали бялото е толкова привлекателно, че да накара някои хора да платят десеторно, за да се сдобият с такава конзола? Със сигурност! Все пак дори да не впечатлява с допълнителни екстри, бялата конзола си остава лимитирана серия, а някои потребители с възможности държат на подобни неща.
Изглежда, че белите конзоли в eBay нямат нищо общо с инициативата на Microsoft, в рамките на която миналия ноември един бял Xbox One в комплект с едногодишен абонамент за Xbox Live и пет игри се продаде за рекордната цена от $11300. Тогава, обаче, всички пари бяха дарени за благотворителност.

xbox360-bg.net