В края на месец март 2014 година в Лос Анжелес ще се проведе шампионат по Call of Duty с общ награден фонд 1 милион американски долара. 32-те отбора финалисти са най-силните екипи от 15 световни държави, подбрани чрез многочислени онлайн-квалификации и ще играят CoD: Ghosts с помощта на геймърските приставки Xbox One. Шапионатът е организиран от Xbox, съвместно с MLG (Major League Gaming), Gfininy и ACL Pro, като събитието ще се предава на живо чрез Xbox Live и MLG.tv.

7F28_52CFFhkuh876677BA3

В квалификационните мачове ще всемат участие геймъри от Северна и Южна Америка, Европа, Африка, Азия и Австралия. Call of Duty: Ghosts ще се играе на конзолите Xbox 360. Всеки, който желае да участва в шампионата може да подаде заявка на сайта на MLG, на който са публикувани и правилата за провеждане на мероприятието.
Да напомним, че геймърите, които нямат американско жителство при победа са длъжни да платят 30% данъци от спечелената сума. Точният размер на наградите още не е уточнен, но миналогодишният победител получи 400 хиляди американски долара.
Състезанието започва на 28-ми февруари, когато ще играят тимовете на Австралия и Нова Зеландия. Финалът ще се играе на 27-29-ти март 2014 година и тогава ще се разбере, при кого ще отиде голямата награда.

xbox360-bg.net