9348_53365437gb71FF

През януари ви съобщих, че играта Mario Kart 8 ще излезе през март и съжаляваме за невярната информация. Както се оказа в последствие, Nintendo отложиха дебюта на осмата серия на състезателната игра за Wii U за 30 май. Японската компания, обаче, се опита да ни утеши с нещо друго, а именно с обещанието, че ще получим едно “добре балансирано заглавие”.

Действително, една от най-големите критики към франчайза е фактът, че до голяма степен победата в Mario Kart се основава на късмет. Наскоро, обаче, продуцентът на играта Хидеки Коно подчерта, че в осмата серия ще можем да разчитаме и на своите собствени умения.

И още една добра новина: новата игра ще включва не една, а две писти Rainbow Road. Едната ще бъде римейк на пистата N64, но другата ще е чисто нова и, според Коно, “наистина впечатляваща”. Продуцентът на Mario Kart 8, също така, сподели, че целта на Nintendo е и била новата игра да създаде усещане у геймърите, че в нея са комбинирани елементи от всички предишни серии на франчайза. Това е и причината, поради която в играта ще има плъзгащи се картове и подводни нива като тези в 3DS версията на Mario Kart 7. Ще имаме възможността, обаче, да пробваме и нови писти “с предоляване на гравитацията”, каквото и да означава това.

xbox360-bg.net