1045_5327654B0945

Марк Уитън – Главният продуктов директор на отдела Xbox – напуска компанията, официално обявиха от Microsoft по-рано тази седмица. Уитън се разделя с дългогодишния си работодател, за да постъпи на работа на същия пост само че в друга фирма – Sonos.

Уитън се присъедини към екипа посветен на конзолите за игри на Microsoft през 2000 година и участва в разработването на три поколения Xbox – Xbox, Xbox 360 и последното – Xbox One. В допълнение, той спомогна за създаването на онлайн платформата Xbox Live и за популяризирането й в 41 страни измежду над 48 милиона потребители.
Ето какво сподели по повод напускането си самият Уитън: “Имах невероятното удоволствие през последните 14 години да работя по най-добрия продукт с най-добрия екип и за най-доброто общество от потребители. Xbox е толкова специален за мен най-вече заради екипа, с който имах възможността да работя, както и заради това, че почитателите му са най-невероятните хора на планетата! Със сигурност работата върху този продукт ще остане най-ярката част от кариерата ми. Невероятно трудно ми е да напусна, но съм уверен, че за феновете на Xbox най-добрите дни тепърва предстоят и че конзолата остава в отговорните ръце на един изключително талантлив екип.”

xbox360-bg.net