0CE8_52F9543567893E8EE

Polygon съобщава, че двама важни члена на екипа зад една от най-чаканите игри тази година, The Witcher 3, са напуснали полското студио CD Projekt Red.

Това са Марек Зиемак и Мачей Счесник (Maciej Szczesnik), които ще преминат във варшавския разработчик на мобилни игрови заглавия 11 Bit Studios, за да създадат нова игра.

Изданието съобщава, че Зиемак е бил продуцент на геймплея в CD Projekt Red, а Счесник – геймплей диайнер. И двамата имат ключови роли в работата по The Witcher 3: Wild Hunt – може би най-очакваното заглавие за платформите на новото поколение конзоли днес. В изявление за пресата Счесник обясни, че на новата си месторабота той ще отговаря за цялостния дизайн на игра, която се е оформила преди време във въображението му. “Наистина е невероятно да създадеш един напълно нов свят от нулата, да изградиш неговите герои и правила и да знаеш, че имаш един бял лист пред себе си, който трябва да запълниш със своите идеи, вдъхвайки им живот”, обяснява той.

Джеймс Бачелър от Develop споделя, че последното изречение от изявлението му вероятно насочва към това, че сериите на CD Projekt Red за “Вещера” са направени по книгите на полския писател Андржей Сапковски. Очаква се новият работодател на Счесник да анонсира новата си игра следващия месец. 11 Bit Studios са известни най-вече с игрите си Anomaly 2 и Sleepwalker’s Journey.

Напускането на двамата разработчици няма да повлияе на излизащата по-късно тази година The Witcher 3, по която се извършват вече единствено козметични довършвания, но това вероятно и означава, че те вероятно няма да вземат участие по разработката на кибер-пънк екшън-приключението на CD Project Red Cyberpunk 2077.

xbox360-bg.net