CE36756877_5244029B

Главният сценарист на Destiny и участник в някои от водещите проекти на Bungie, Джоузеф Стейтън напусна студиото след 15 години работа в него.

Известен с всеотдайността си в работата си по сериите Halo, той е режисьор на синематиката към Halo: Combat Evolved, Halo 2 и Halo 3, като заема и други длъжности, автор на Halo: Contact Harvest, книга останала четири седмици #3 в класацията за бестселър на New York Times, работи и по отменения филм по сериите Halo, а последно бе главен сценарист на очаквания с голям интерес от геймърския свят, а и не само Destiny.

“След 15 години в Bungie, от бойните полета на Myth до мистериите на Halo и отвъд, аз се оттеглям, за да търся нови творчески предизвикателства”, пише Стейтън в блога на компанията.

“И докато това може да ви идва ненадейно, то трябва да ви уверя, че няма място за притеснение. За мен бе удоволствие да изграждам Destiny през тези четири години и след големия анонс това лято, нашият изключително талантлив екип пое по пътя на величието. Поздравявам ги всички и ще се празнуваме заедно с вас, когато играта се появи другата година. Благодаря ви за подкрепата към мен и към Bungie. Нямаше да се справим без вас”.

xbox360-bg.net