C1BB_555555555531F2731

Феновете на World of Warcraft със сигурност знаят, че в момента се снима филм вдъхновен от гейм сагата. Още миналата година от студиото Blizzard ни запознаха и с актьорите, които ще въплътят някои от любимите ни герои от играта. Тяхната работа ще бъде изключително тежка, най-вече заради собствените ни високи очаквания от лентата (която ще се нарича само Warcraft). Самият Доминик Купър – един от главните герои във филма – сподели в интервю, че е под постоянно напрежение.

Причината за тревогата на актьора е, че не е сигурен, че собствената му игра ще оправдае огромните очаквания на хората играли дълги години World of Warcraft. Купър сподели пред CVG, че вселената на Warcraft представлява един “много специфичен свят”, с който феновете на сагата вече имат дълбока връзка. “В този свят наистина съществуват хора, които вероятно прекарват повече време там, отколкото в реалния живот, което само по себе си е ужасяващо.”
Купър, за съжаление, не издаде по време на интервюто точно коя роля му е била дадена от студиото Legendary Pictures и режисьора Дънкан Джоунс. По някаква причина екипът на Warcraft пази в тайна тази информация.
Иначе, от това, което знаем, филмът Warcraft ще комбинира жива игра с компютърно генерирана анимация, за която ще се погрижат носителите на Оскар от студиото Industrial Light & Magic (ILM). Ангажираният с визуалните ефекти по филма Бил Уестенхофен наскоро сподели, че орките във филма ще бъдат “като реални” и, че целият филм ще се усеща като комбинация от “Аватар” и “Игра на тронове”.

xbox360-bg.net