Шотландското гейм-студио RedBedlam разработва нова екшън-игра по мотиви от произведението на писателя Кристофър Брукмайър Bedlam. Играта е екшън от първо лице, в което главният герой пътешества в световете от популярните хитове на миналите години: от Pacman и Starfire до класическите RPG, стратегии и сражения във Втората световна война. От игрите не са копирани директно нивата, но са създадени по такъв начин, че веднага става очевидно, от коя точно игра е взаимствано.

0C17_52rggrg5555AED61A

Сюжетът в Bedlam е приблизително следният: главният герой Рос Бейкър тества нов съвременен томограф и по неочакван начин се пренася във виртуалната реалност, при това – в своята любима екшън-игра Starfire, но не като главен герой, а като “пушечно месо”, със срок на живот около 2 секунди на компютърния екран. Той започва пътешествие в игралните светове, спасявайки се от опасен враг и криейки се от тайнствената организация Integrity, която иска на всяка цена да унищожи Бейкър.

Авторите са убедени, че новата екшън-игра Bedlam ще бъде особено интересна най-вече за геймърите, които обичат и помнят игрите от 80-те и 90-те години на миналото столетие. Играта се очаква да бъде представена през месец август 2014 година.

xbox360-bg.net