Режисьорът на филма по мотиви на World of Warcraft Дънкан Джоунс (Duncan Jones) съобщи в своя Туитър, че е завършил заснемането на този филм в срок – до 23-ти май тази година, както бе планирано по-рано. Според информация на сайта The Wrap, заснемането на този филм е продължило точно 123 дни.

6566_53854431E7C

Това съвсем не означава, че този многообещаващ филм е готов – тепърва на авторите предстои работа за около две години, свързани с това, че за пресъздаването на фентъзи света World of Warcraft са необходими внимателно отношение към всички детайли и нелека работа. Във филма ще се съчетават “живи сцени” и компютърна графика, а неговите създатели често наричт проекта смес между “Аватар” и “Игра на тронове”. Един от участниците в подготовката на тази лента е студиото Industrial Light & Magic, което участваше в създаването на специалните ефекти за “Междузвездни войни”, за което получи множество престижни награди.

Legendary Pictures и самата Blizzard Entertainment пазят в тайна как ще изглежда филма. Известно е само, че сюжетът ще бъде посветен на противодействието на хората срещу орките. Единствено миналата година по време на изложбата Comic-Con на публиката бяха показани фрагменти от филма, който се очаква да се появи на 11-ти март 2016 година.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.