1.jpg

След като прекараха две десетилетия под земята, касетите с копия от злополучната игра на Atari E.T. the Extra-Terrestrial най-сетне ще намерят нов дом.

Част от тях ще бъдат продадени на търг, а други ще бъдат дарени на музеи като важен артефакт от историята на гейм индустрията и развлекателния бизнес.

След като е претърпяла бърз бум, прохождащата гейм индустрията се срива в средата на 80-те години и точно от тогава датира и прочутата история за милионите копия от ужасната игра Е.Т. на Atari, които компанията се принуждава да погребе в пустинята след като няма начин те да бъдат продадени.

Сега градският съвет на град Аламогордо, щата Ню Мексико, в чиито предели се намира сметището, гласува с резултат 7-0 да продаде около 800 от общо 1300 изкопани игри. Обявените за продажба касети ще бъдат пуснати през eBay и сайта на града. Разпродажбата ще стартира след 2 седмици и се очаква да приключи по Коледа.

Част от останалите 500 ще бъде запазена като спомен в самия град, а другите ще бъдат дарени на музеи по цял свят.

Разкопките на сметището бяха направени наскоро, когато Xbox Entertainment Studios и Lightbox Entertainment заснеха документален филм за съдбата на E.T. the Extra-Terrestrial.
xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.