0F65747475gfgd76_52D3FB47

Някои геймъри продължават да възприемат управлението с тъчскрийн като предизвикателство. Интересно ни е какво биха казали те за управление без пръсти. По време на CES от компанията Eye Tribe демонстрираха как на смартфон с Android играта Fruit Ninja може да се управлява без плъзгане на пръстите по тъчскрийна.

Това става чрез специална приставка, която се включва към устройството с Android през USB порта. Джаджата струва $99 и може да се ползва за различни цели, не само за игри. Демонстрацията по време на CES, обаче, включваше именно игра и, ако се интересувате от подобни неща, можете да гледате видеото по-долу, за да се уверите как геймърът играе като просто премества погледа си от една към друга част от екрана.
Устройството има вградена в себе си инфрачервена камера и, въпреки че цената му е обявена, то изглежда не е предназначено за директна продажба на потребители. Целта му е да бъде използван от разработчици и производители на хардуер, които биха интегрирали технологията му в своите собствени продукти.

И накрая, едно малко уточнение – управление съвсем без пръсти би било доста трудно, тъй като очите ни постоянно се движат, често без дори да го съзнаваме, така че при тази джаджа по-скоро може да се говори за “асистирано от пръсти управление с очи”, отколкото за пълен “hands-free” контрол.

xbox360-bg.net