Шон Янг, учител по физика от Квебек, измисли ролевата игра Classcraft, предназначена за училищата.

DF39_538988C77BF

Classcraft, подобно на другите ролеви игри, дава специфични умения – воински, магически, медицински и други. Учителят определя правилата, дава мисиите и присъжда точките за игрови опит, а при недобросъвестна работа и лошо поведение намаля точките. Янг допълнително дава точки и съответно по-големи възможности в играта при постигнати успехи в спорта и за допълнителни занятия след уроците. Учениците-геймъри по този начин получават нови умения, които могат да използват за собствена защита или за защита на своя екип в играта. Така например, воините имат право да похапват по време на занятията, а телепортът дава възможност за напускане на класната стая за една-две минути.

Според Янг, играта събужда интерес към уроците и занятията. Той счита, че Classcraft е интересна с това, че нейната механика излиза извън рамките на обикновените училищни правила, а наградите и наказанията в играта са важни за учениците.

Classcraft вече се играе от над 7000 ученика в повече от 25 държави. Янг няма подробна статистика, но много учители споделят, че заедно с играта, оценките на учениците за няколко месеца се подобряват с около 20-25%.

 xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.