61A9_52B4yryry486D

Известният сценарист и режисьор Кевин Смит (Clerks, Dogma, Chasing Amy, Red State) застана на страната на потребителите, които споделят геймърски клипове в YouTube в битката им с праводържателите на съдържание.

В канадското предаване George Stroumboulopoulos Tonight Смит заяви, че създателите на клиповете трябва да получат разрешение да използват видеоматериал от игрите за създаване на ново съдържание. Миналата седмица YouTube изпрати хиляди предупреждения към създатели на видеосъдържание на платформата, като едни от най-честите виновници за изпращане на съобщенията са музикални компании, които желаят да обезопасят рекламните си приходи от популярността на продукта, който разпространяват, предава Polygon.

Що се отнася до разпространителите на игрово съдържание, то студията не са на едно мнение – едни от тях не желаят клиповете да бъдат премахвани, докато други са сред виновниците за изпращането на предупрежденията за премахване на клиповете.

Смит заяви в шоуто, че YouTube са започнали да нарушават свободата на изразяване, която е била характерна за платформата. “А сега гейминг компаниите се включиха в цялата тази свада на страната на хлапетата (създателите на клиповете), като държат те да бъдат оставени намира. Нека се забавляват. Тези деца не вредят никому”, заяви той.

xbox360-bg.net