7044_52EA534234gfd4483

Google всячески се опитват да ни убедят, че носенето на Glass ще бъде нещо нормално. И, наистина, със сигурност ние и хората около нас ще свикнат с нетипичния дизайн на очилата, който, както сигурно знаете, вече съществува в няколко форми. Но има нещо в самата идея за Glass, което просто е несъвместимо с нормалността и може би знаем какво е то: игрите.

Да, Google имат намерението да промотират Glass и като конзола за игри и дори са посветили цял сайт на няколко концепции за игри, които би трябвало да вдъхновят разработчиците да работят в тази насока. Но игрите са, меко казано, странни и то не заради сюжета, а заради управлението им.
“С тоновете миниатюрни сензори и с екрана си разположен удобно над окото, Glass е един нов вълнуващ начин да играете,” твърдят от Google. Може би вълнуващ за самите играчи, но едва ли за заобикалящите ги хора. В една от игрите, например – Clay Shooter – геймърите се опитват да улучат виртуални топчета с гласовата команда “Bang, bang!” Сега си представете един човек да върви по улицата към вас със странни очила на очите си и с думите “Bang, bang!” “Вълнуваща” със сигурност не е думата, с която бихме описали подобна ситуация.
Изобщо цялата тази идея за смесването на реалния свят с виртуалния прекалено много напомня на някои заболявания при хората. Разбира се, няма нищо лошо в това технологиите да вървят напред, но или ние трябва да се адаптираме към новия тип поведение, до което ще доведат, или просто трябва да не поощряваме точно такова развитие.
Вижте и останалите примери за игри в краткото видео по-долу.

xbox360-bg.net