9EB6_52A9A956554D

 

Всеки, който някога е пробвал да вземе американска виза, знае колко трудно е това. Донг-хуон “Violet” Ким, обаче, не мисли така. Кореецът си уреди виза за спортист и то не с какъв да е спорт, а с игри. Малко по-рано тази седмица Ким стана първият в света професионален играч на StarCraft 2, който получава виза тип Р-1А издавана на “световно признати спортисти”.

Тази виза ще даде право на корееца, който, между другото, вече е заработил около $100 хиляди само от игри, да пътува и да печели пари навсякъде в Съединените щати в следващите пет години.
Трябва да уточним, все пак, че взимането на визата не е било толкова лесно, колкото звучи. Напротив, американското посолство му е отказвало виза цели три пъти, преди най-накрая да го удостои със заветния документ. Геймърът твърди, че това му отнело седем месеца работа и 500 страници. Ким започнал да пише тези 500 страници веднага след като разбрал, че американското правителство ще започне да издава визи на геймъри поканени да участват на турнири в САЩ.
Един от първите геймъри, които се възползваха от новия закон, бе канадецът Дани Ли, който взе Р-1А виза заради добрите си постижения в играта League of Legends.
Ким със сигурност заслужава подобна възможност. Рядко се намират в света хора с такава страст към игрите. Някои биха нарекли тази страст по-скоро “мания”, особено след като разберат, че през 2009 година, докато играел Warcraft 3 вкъщи, кореецът изобщо не забелязал, че в дома му е станал пожар. Разбрал го чак, когато спрял тока.

xbox360-bg.net