3554_53CA96D2

Тази седмица стана ясно, че Сатя Надела смята сериозно да хване метлата и 18 000 служители в Microsoft ще останат без работа в една от най-големите чистки в историята на техно индустрията. Едни от хората, които ще си излязат завинаги през вратите на офисите на редмъндския гигант са целия екип на Xbox Entertainment Studios, отделът сформиран да създаде оригинални програмни идеи за Xbox.

Това породи слухове в Мрежата за много от начинанията на Microsoft в областта на доставянето на оригинално видео съдържание за потребителите на конзолните проекти на компанията. Един от тези слухове беше, че това ще сложи край на амбициозния проект на Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake) Quantum Break. Любопитният експеримент на студиото беше анонсиран миналата година и трябваше да се появи през 2015г. Играта обещава да е хибрид между видеоигра и телевизионно шоу, в която вие ще може да манипулирате времето.

Именно и засилените слухове, че играта ще прекрати съществуването си още преди своята поява, накара представители на Microsoft и разработчикът Remedy да излязат в публичното пространство с опровержение на слуховете.

“Quantum Break ще излезе следващата година, като играта и шоуто към нея остават в плановете ни”, предава думите на представител на Microsoft Polygon. “Новините около съдбата на Xbox Entertainment Studios не оказват влияние на работата и ние с нетърпение очакваме старта на Gamescom през август, за да дадем повече подробности за Quantum Break”.

Xbox Entertainment Studios се появи само преди година и целта на отдела беше създаването на оригинално съдържание за Xbox One и свързаните с него проекти. Освен Quantum Break, спасени ще бъдат и други текущи проекти на подразделението, като Signal To Noise, документална поредица за историята на Atari, лайв-екшън сериите Halo TV и Halo: Nightfall.

Xbox Entertainment Studios е работно място за над 200 човека и въпреки обявените амбициозни планове, източници близки до подразделението, предават пред Re/Code, че нещата там не са били съвсем както трябва:

“Източниците ни описват картина на едно неорганизирано студио, което се бори да приключва сделки, като там липсва ясен бизнес модел, по който да се работи. Именно тази продуктивна импотентност гони потенциалните партньори на студиото, като се излага на риск процесът по обезпечаване на възвращаемостта на доставяното премиумно съдържание”, се споделя на страницата на медията.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.