Предприемчиви мошеници започнаха да продават в Америка обикновени подови керамични плочки, обявени като iPad таблети. Стоката е опакована в специални красиви кутии, самите “таблети” са получили логотипа на Apple, поставен върху блестяща бяла повърхност и били обвити в специална противоударна опаковка. За предпазване на “електрониката”, според онлайн-изданието SFGate, кутията била запълнена с царевични пръчици, защитаващи фалшивите iPad от удари.

rdfgergdrAE4

Полицията не уточнява по какъв точно начин се е продавала стоката, но навярно купувачите яко са се втрещявали при отваряне на пакета с “таблет”, който се продава при необичайно ниска цена, а за бегла проверка, формата и тежестта на керамичната плочка са се оказали напълно достатъчни.
Освен “таблети”, мошениците с успех са продавали дървени плоскости, оформени и опаковани като съвременни плоски телевизори, присъства и друга модерна “електроника”.

rer434538AE4

Местната полиция изяснява всички обстоятелства и води разследване, започнало след подадени оплаквания на ужилени потребители.
В много компютърни форуми считат, че при изваждането на iPad-а и при изваждането на плочката, треперенето на ръцете трябва да е същото.

xbox360-bg.net