Наградният фонд на приближаващия турнир The International, голямото Dota 2 състезание, явно ще бъде рекорден за цялата история на киберспорта. Предишният рекорд бе постигнат от същия шампионат, когато наградният фонд достигна сумата от $2,8 милиона. Сега се формира фонда, който ще бъде раздаден на играчите, като сумата вече надвиши 6 милиона щатски долара.

untit87666666led

Тази година Valve отдели за награди $1,6 милиона. Останалата сума предложи да бъде внесена от самите геймъри, които могат да закупуват за тази цел специалните компедиуми (compendium) с цена $10. Компедиумът е уникален елемент от играта, позволяващ на собственика да получава разнообразни предмети и бонуси, да изпълнява специализирани мисии и да повишава нивото и уменията си. Един закупен компедиум увеличава наградния фонд на турнира с $2,5. Никой, дори и Valve не е очаквал, че сумата от $6 милиона ще бъде събрана за десетина дни, а остават още два месеца, през които фондът може да нараства.

untit86666led

Финалите на The International 2014, билетите за който бяха продадени само за един час, ще се състоят от 18-ти до 21-ви юли в Сиатъл. В продължение на четири дни най-добрите отбори ще се състезават за този внушителен награден фонд и за шампионската титла.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.