nate-well765s-610x260

Водещият художник на The Last of Us Нейт Уелс се раздели с Naughty Dog, за да се присъедини към създателя на The Unfinished Swan Giant Sparrow, съобщава Computer and Video Games.

Уелс потвърди новината чрез публикация в социалната мрежа Twitter вчера. Както се разбира и от промяна в профила му, Уелс ще изпълнява ролята на художествен директор в Giant Sparrow. Уелс прекара година и осем месеца в Naughty Dog, като преди да се присъедини към студито на Sony, той прекарва 13 години във вече несъществуващото студио на Кен Ливайн Irrational Games.

Медията припомня също така, че Giant Sparrow има сключен договор със Sony за направата на три игри, първата, от които беше The Unfinished Swan, което означава, че Уелс продължава работа по ексклузивни за PlayStation игрови заглавия.

Изданието припомня, че в Naughty Dog се забелязва сериозно движение напоследък. В началото на март напусна директорът на Uncharted Ейми Хенинг, която беше в студиото още от Jak & Daxter насам. Тя не стоя дълго без работа и бе наета от EA Visceral, за да работи по неназована игра от сериите за Star Wars. Игровият директор на Uncharted Джъстин Ричмънд също напусна студиото след шест години прекарани там. След напускането на Naughty Dog, Ричмънд стана част от Riot Games.

DF7D_535tyt57A6D

xbox360-bg.net