1.jpg

Най-известната аркадна игра в света Donkey Kong вече има нов властелин и това е Роби Лейкман, който постави нов световен рекорд с 3200 точки.

Така Роби измести от върха Ханк Чиен, който държеше световния рекорд цели 4 години, след като преди това се пребори с ветераните Стийв Уийби и Били Мичъл.

За да постигне рекорда, на Роби Лейкман му бяха необходими около 4 часа, след което той лично звънна на Чиен, за да го уведоми, че времето му на върха е изтекло. Лейкман е относително ново име на сцената и успява да детронира шампиона при първия си опит. Той започва да се състезава съвсем скромно едва преди 2 години с желанието само да влезе сред Топ 10.

Световният рекорд на Donkey Kong е една от най-желаните титли в света на аркадния гейминг. Откакто играта се появява през далечната 1981 г., състезатели са прекарали хиляди часове в играта в опит да я овладеят до съвършенство. Съперничеството между Били Мичъл и Стийв Уийби например бе увековечено с документалния филм The King of Kong: A Fistful of Quarters от 2007 г.
xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.