Излезе новата бета-версия на драйвера GeForce 337.50, която значително повишава ефективността на работа на DirectX 11 и ускорява игрите до 71%.

D4A9_5343ytytyDDFD

Официално се съобщава, че при Call of Duty: Black Ops II повишаването на производителността е с около 20%, в Sleeping Dogs – 31%, а в Alien vs. Predator, Total War: Rome 2 и Sniper Elite v2 – 40%. Ръст от 71% се осигурява от драйвера при SLI-системите. Драйверът променя и 3D съвместимостта на игрите. Резултат е променлив за различните графини ускорители и компютърни конфигурации.

Да не забравяме, че всички последни поколения графични процесори на GeForce, съвместими с DirectX 11 (архитектури Fermi, Kepler и Maxwell) поддържат и API DirectX 12, чието първо официално представяне трябва да стане в края на тази година.

Заедно с бетата GeForce 337.50 се разпространява и новата версия на GeForce Experience (2.0), с чиято помощ е възможна оптимизация и тънка настройка на над 150 игри, а за лаптопите за пръв път е представен софтуера Shadowplay за прихващане на видеото от играта с минимално въздействие върху системата. По този начин геймърите ще могат да с лекота да записват гейм-процеса от своите компютърни конфигурации.

Допълнително, в тази бета-версия на драйвера е реализирана технологията GameStream за поточно предаване на игрите към мобилните устройства.

xbox360-bg.net