Най-новият ъпдейт за Xbox One вече излиза за абониралите се за алфа програмата и скоро ще се появи на конзолата на всеки геймър. Той носи новата страница „Общество и приятели“, преработено съпътстващо меню и възможността потребителите да оформят своята начална страница по тяхно желание.

„Таблото“ в Xbox One отново ще мине през радикални промени. Вече ги няма вертикалните колони, които бяха въведени през март. Сега собствениците на Xbox One ще виждат чиста главна страница, изобразяваща само най-използваните от тях игри, няколко реклами, съвети и предположения. Но това не е всичко. Съдържанието вече е разделено на специални „блокове“, които вие можете да поставяте където поискате. Те могат да съдържат всичко – игри, приятели, услуги и апликации, това, което ви трябва най-много, може да бъде поставено където ви е най-удобно. Може да не закачате и абсолютно нищо, оставяйки интерфейса си чист, без да ви разсейва. Всичко зависи от вас.

От друга страна, според потребителите съпътстващото меню (достъпно и по време на игра) все още не съвпада с дизайна на целия интерфейс на системата. То се появява от лявата страна на екрана, като главните менюта се виждат най-горе, а съдържанието се простира надолу. Менюто е достъпно с обичайния клавиш на Xbox контролера.

Новият софтуерен ъпдейт за Xbox One ще излезе по-късно тази година, макар че конкретна дата все още не е обявена.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.