73D1_53166666666666666EE692

Спокойно, няма промяна в плана. Xbox One в комплект с безплатно копие на Titanfall ще бъде пуснат в продажба малко по-късно днес. Паралелно с него, обаче, Microsoft ще предлагат за ограничен период от време друг комплект включващ последното им поколение гейм конзола и код за безплатно теглене на играта Forza Motorsport 5. “Ограниченият период” започна вчера (10 март) и, доколкото ни е известно, засега тази оферта се предлага само в Съединените щати.

Програмният  директор на Xbox Live Лари “Майор Нелсън” Хриб уточни, че потребителите ще трябва да избират между един от двата комплекта. Няма да има оферта, при която Xbox One да идва в комплект с кодове за безплатното теглене и на двете игри, макар че подобен сценарий много би допаднал на потребителите, които вероятно още се двоумят дали да си купят конзолата.
Интересното е, че от Microsoft не се наемат да предоставят списък с магазините, които ще предлагат комплекта Xbox One + Forza Motorsport 5. Вместо това, те съветват всеки заинтересован потребител сам да провери в най-близките до него магазини дали комплектът е в наличност или не.
Така или иначе, Forza Motorsport 5 има потенциала да ускори продажбите на новата конзола на Microsoft. Преди известно време “Майор Нелсън” съобщи, че един на всеки трима собственици на Xbox One си е купил копие на играта, което означава, че по времето на това изказване, заглавието е било свалено около 1,3 милиона пъти. Според Хриб, Forza Motorsport 5 е най-бързо продаващата се състезателна конзолна игра за последните десет години

 

 xbox360-bg.net