84FE_5308rrrrrEE0D

Миналата седмица в уеб пространството се понесе слух, че Microsoft планират да пуснат на пазара самостоятелно дистанционно управление за Xbox One. Слуховете се оказаха истина. От компанията малко по-рано тази седмица официално потвърдиха, че oще следващия месец ще пуснат на пазара устройство наречено Xbox One Media Remote.

Дистанционното управление ще позволи на собствениците на последното поколение конзола на Microsoft да спират, пускат и навигират из съдържанието на Blue-ray дискове, както и да стриймват видео. Два специални бутона на име Back и One Guide ще позволяват достъп до телевизионните предавания и филми препоръчани от компанията.
Същото устройство ще може да се ползва и за контролиране на звука на телевизора (или друг приемник) през Kinect, който с помощта на инфра-червена технология изпраща сигнали до същия телевизор. Според Microsoft, дистанционното има ергономичен “мек” дизайн и може да се ползва лесно и удобно от всички членове на семейството. При всяко вдигане, освен това, сензорните бутони ще се осветят, което ще позволи лесното използване на дистанционното дори в тъмни стаи.
Xbox One Media Remote ще се продава за $25. От Microsoft споменаха, че продуктът ще бъде пуснат на американския “и други” пазари през март. Кои, обаче, са тези пазари, изглежда ще разберем с наближаването на следващия месец.

xbox360-bg.net