5CDF_52C88881577E

Новите конзоли на Microsoft и Sony превъзхождат в пъти предишните поколения платформи по отношение на техническите си характеристики, което предоставя богати възможности за разработчиците на игрово съдържание да доставят заглавия, които се отличават с невероятна визия и представяне, което е немислимо за Xbox 360 и PS4.

Осемте гигабайта памет впечатляват всички, но наскоро специалист подложи на съмнение използването на пълните възможности на конзолите, като сподели в Twitter част от разговора си с разработчик, който е заявил, че конзолите от ново поколение тепърва ще трябва да се справят с проблеми свързани с паметта.

Става въпрос за това, че голяма част от RAM-та бива “изяждана” от операционната система, което ощетява игрите. Ашан Рашийд (Ahsan Rasheed) споделя в социалната мрежа:

“И така, говорих с разработчик и го попитах: “Какъв ще е най-големия проблем за PS4/Xbox One?” Отговорът му: “Паметта. Няма да са CU-та, ALU-та, ROP-ове, CPU ядра – нито едно от тези неща. Памет. П-А-М-Е-Т”.

Gearnuke, които съобщават за възможния проблем, коментират, че проблем с разпределението на паметта е имало и при PS3, но с годините това е било оправено и вероятно и с новите конзоли нещата в това отношение ще се подобрят с времето. Рашийд припомня, че вече се разработват игри за PS4, които изискват 6GB памет, а ако половината от осемте гигабайта RAM отиват за операционната система на конзолата, това би било проблем за представянето на подобни игри.

xbox360-bg.net