97D8_53256789769B629

Почитателите на геймърския жанр “шутър” вероятно винаги са си мечтали да могат да следят виртуалния свят на любимите си игри с реалния. Е, скоро може да им се отдаде този случай. Една компания на име 13th Lab разработи платформа, която използва смартфона ни, за да пренесе шутър играта в реалността благодарение на вече със сигурност известната ви технология “добавена реалност”.

Платформата се нарича Rescape и създателите й вече набират средства за производството й в краудфъндинг сайта Kickstarter. Прототипът на иновативната “конзола” представлява изработено от пластмаса приспособление, което до известна степен наподобява формата на оръжие. Приспособлението има приставка, където се закрепя смартфона. Тази приставка е така направена, че частта на телефона, която съдържа камерата, да стърчи навън. Пред самата камера, пък, е закрепен специален обектив.
Докато вървим из някакво пространство, държейки Rescape, смартфонът ще сканира пространството, в което сме и в същото време ще ни позволи да се прицелваме и да стреляме към виртуални опоненти. 13th Lab описват този процес като “игра в реалността”, при която геймърите всъщност добавят елементи от играта, която играят, върху физически обекти като стените или тавана на стаята, в която се намират. Разбира се, това “добавяне” се случва в телефона, а не по самите стени. Технологиите не са напреднали чак толкова все още.
Компанията е замислила нещо като първоначален процес на сканиране на пространството, при който геймърът обхожда само веднъж стаята и веднага след това може да играе игра на телефона си, която се развива в света, в който живее самия той в реалността.

BFA3_534567899B629

В момента не можем да кажем повече за иновативната платформа. Да се надяваме само създателите й да съберат нужните пари, за да я пуснат на пазара. Ако кампанията се увенчае с успех, първите прототипи ще бъдат показани следващия месец, а готовата платформа ще започне да се доставя през август или септември.
Вижте повече за концепцията на страницата й в Kickstarter.

xbox360-bg.net