Screenshot_2014-09-17_11.12.07.0.0_cinema_960.0.png

Полският разработчик на видеоигри Макс Стржелецки е талантлив младеж, който обаче се различава от други създатели на игри.

Това е така, тъй като 21-годишният Макс няма ръце, което не му пречи да е талантлив и способен програмист. Стржелски работи по създаването на видеоигри още от 14-годишна възраст заедно със своя приятел и бизнес партньор Душан Часеи. Освен всичко друго Макс е доста сериозен играч на Dota 2. “Над средното ниво съм”, признава скромно той пред Чарли Хол от Polygon.

В момента Стржелецки чака да види резултатите от проекта си, който е качил в Kickstarter и очаква да види реакцията на публиката.

“Роден съм по този начин”, разказва Стржелецки относно физическото си положение. “Това е единствената моя версия, която познавам. И това е най-добрата моя версия, която въобще някога ще съществува. Това съвсем не е проблем за мен. Адаптирах се към своето състояние напълно”, обяснява Макс.

За да работи, Стржелецки използва съвсем нормална клавиатура и мишка. Когато има нужда, той даже използва геймпад.

Неговата игра – Warlocks – представлява ретро 2D сайд-скролър, вдъхновен от Risk of Rain. Играта ще е достъпна за PC, Mac, Linux и Wii U, когато направи премиера през пролетта на 2015г. Играта може да се играе с до четирима души, като има разбира се онлайн co-op режим и предлага изследването на опасен фентъзи свят. На Макс са помогнали и разработчиците на The Vanishing of Ethan Carter и Super Hot.

Играта е събрала вече над $7000, като до достигането на целта от $25 000 остават две седмици, а достигне ли проекта втория праг за субсидиране, който е от $40 000, Макс обещава, че Warlocks ще се появи за още платформи – включително конзоли.

Независимо от съдбата на проекта, Макс споделя, че той ще продължава да се занимава с разработката на игри.

“Иска ми се да бъда вдъхновение за някой друг. Но на този етап не мисля, че това даже е нужно. Всички хора с недъзи, които познавам споделят същия упорит характер и настройка като моите”, заявява Макс.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.