crytek.jpg

Грижите за Crytek изглежда продължават с пълна сила. Миналият месец ви съобщих за слуховете плъзнали в Мрежата, че немското студио може да затвори врати. Ключови хора от студиото, доставило ни Crysis започнаха да напускат един по един, работата по бъдещи заглавия замря – Crysis 3, Ryse: Son of Rome, Homefront: The Revolution.

Сега дойде реда да напусне студиото и главния инженер, отговарящ за графиката във франкфуртския офис на студиото Тиаго Соуза. Той обаче няма да остане без работа, съобщава PCGamer, а ще започне работа в id Software, където ще е водещ отговорник по рендирането.

“Щастлив съм да обявя, че ще помагам на изключително талантливия екип на id Software с Doom и idTech 6. Вълнувам се много”, споделя Соуза в социалната мрежа Twitter, придружавайки поста си с емотикон-усмивка.

Соуза, припомня изданието, работи в Crytek от времето на оригиналния Far Cry, а заема длъжността на Главен графичен инженер към отдел “Проучвания и разработки” във франкфуртския офис на студиото от Crysis 2 насам.

“Настоящият ход на Соуза е добра новина за Id и всеки, който очаква да види един достоен наследник на оригиналния Doom (а някой ден, може би и на Quake), но за Crytek – това сигурно боли”, коментират PCGamer.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.