29 юли бележи датата, когато дългоочакваният постоянен хак HENkaku Ensō от Team Molecule бе пуснат официално за PS Vita.

След еднократна инсталация той позволява пълен достъп до хакнатите функции. Досега хакът трябваше да се активира онлайн и падаше при всяко гасене на конзолата.

HENkaku Ensō е съвместим с двете ревизии на PS Vita, както и с PSTV. Той идва като стандартен VPK файл, който трябва да се инсталира. Както винаги, бъдете внимателни откъде го сваляте и използвайте.

Постоянният хак не променя основните параметри на експлойта: трябва ви конзола с фърмуер 3.60. С него не могат да се играят игри, които искат по-висок фърмуер, нито пък да се хакне конзола с такъв. Засега вероятността за някаква форма на спууф на по-високия фърмуер е доста малка, а за хак на конзола с по-висок фърмуер – равна на нула.

PSVita е страхотен портативен хардуер с уникален каталог от високобюджетни и нишови заглавия, всички от които заслужават вниманието на сериозните геймъри. С помощта на HENkaku системата се върна към живот заради огромния брой homebrew програми.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.