D60B_5336530D8B

Миналата седмица бе промотиран в Интернет впечатляващ трейлър на фен-филм по Deus Ex: Human Revolution и той вече е факт на платформата на YouTube.

13-минутния видеоклип, вдъхновен от играта впечатлява с визия и играта на актьорите, и отразява част от опита на бившата приятелка на Адам Йенсен да го спаси, като разбира се клипа всъщност не следва стриктно играта.

“Не сме и възнамерявали да копираме “едно към едно” оригиналната история”. Всъщност случващото се в клипа е част от вселената на играта и не се отклонява от основната линия, но подходихме леко различно към всичко”, споделя Моуи Чариф (Moe Charif), режисьор на късометражния филм. “В качеството си на фен на играта и човек, който я е играл, аз исках да дам на връзката между Меган и Адам една различна трактовка. Знам, че ще има хора, които ще се почувстват объркани, но това е едно от малкото неща в играта, които исках да бъдат предадени различно, така че това и направихме във филма”, обяснява той.

Проектът започва преди няколко години, когато компанията на Чариф – DCode Films – работи по 30-минутен рекламен клип за TNT. “Малко след завършване на работата, на нас ни дойде идеята да направим кратък филм, който да притежава добра история, силно присъствие на компютърни ефекти и да е по-дълъг от клиповете, по които работим и обикновено са с продължение около половин минута”.

Чариф е написал сценария, а след това обединява сили с Machinima за направата на филма. Интересно е, че след първите тийзъри, които се появяват в Интернет, Eidos Montreal не само не настоява за прекратяване на проекта, но даже и го подкрепя финансово, като освен това дава на Чариф пълна авторска свобода да интерпретира материала по начина, по който иска, а освен това му предоставя свободен достъп до саундтрака и правото на свободно публикуване.

 xbox360-bg.net