32FE_53765656ADD

Общо десет студия работят едновременно по тазгодишната серия на играта Assassin’s Creed, която, както вероятно знаете, ще носи подзаглавието “Unity”. Това обявиха Ubisoft по време на последния си финансов отчет, когато, както ви уведомихме вчера, те съобщиха, че продажбите на Assassin’s Creed IV: Black Flag вече са достигнали единайсет милиона.

Ubisoft изглежда са впрегнали още повече усилия тази година, тъй като по предишната серия на популярната поредица работиха “само” седем студия. По тазгодишната работят екипите им в Монреал, Торонто, Сингапур, Квебек, Анеси, Шанхай, Ченгду, Киев, Монпелие и Букурещ. Ubisoft имат общо 29 студия по цял свят, което на практика означава, че една трета от тях са заети с новата серия на Assassin’s Creed.

И тук става въпрос само за Unity – играта, която ще излезе малко по-късно тази година и ще бъде съвместима с Xbox One, PlayStation 4 и РС. Ubisoft не споменаха нищо за предполагаемата втора игра по Assassin’s Creed, за която се носят слухове, че ще се казва “Comet” и ще бъде съвместима с по-старите поколения конзоли Xbox 360 и PlayStation 3. Възможно е, следователно, дори още повече студия да разработват следващите серии на поредицата.

Ubisoft имат около 9200 служители по цял свят, 7800 от които са заети именно с разработване на игри. Не е ясно точно колко души работят по Assassin’s Creed Unity, тъй като компанията изрично подчерта, че не споделя подобна информация.

За съжаление, студиото не ни разкри и допълнителни подробности за играта. Засега знаем само, че действието ще се развива по време на Френската революция. Играта би трябвало да излезе на пазара покрай коледните и новогодишни празници.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.