Предварителното изтегляне на нови игри е една от главните особености, добавени с последния фърмуер за PlayStation 4. Още през месец април тази година се появиха слухове, че потребителите ще могат да изтеглят Wolfenstein: The New Order и Watch Dogs няколко дни преди официалното представяне, за да могат да ги стартират в деня на тяхната поява.

1.png

За съжаление, в последния момент плановете се промениха: първата игра, която ще може предварително да бъде изтеглена е Destiny. Нейното официално представяне е обявено за 9-ти септември тази година и можем да считаме, че излезлите преди нея гейм-проекти няма да предложат подобна опция. Зареждането на видеоигрите става автоматично и без участието на геймъра, разбира се, ако в PlayStation Store е направена поръчка. Играта Destiny от днес се зарежда в PS3 и PS4, но това важи само за жителите на САЩ.

Екипът за техническа поддръжка на Sony поясни, че Ubisoft не е дала съгласие за предварително зареждане на Watch Dogs, както и че по-малките гейм-проекти няма да могат да се изтеглят преди официалното представяне.

Тази система има смисъл, понеже Wolfenstein: The New Order например заема около 57 GB дисково пространство и е по-удобно подобни игри да бъдат изтеглени предварително, когато сървърите не са много натоварени.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.