7144_53427676A57F

Според източници от гейм индустрията съвсем скоро на пазара ще бъде пусната нова игра от поредицата Borderlands, но тя няма да се нарича Borderlands 3. В сайта GamesPointsNow се твърди, че играта, всъщност, ще е предистория  и ще бъде пусната на пазара през есента. Интересното е, че, според слуха, ще бъде съвместима с по-старото поколение конзоли Xbox 360 и PlayStation 3. Ще може, разбира се, да се играе и на компютъра.

Говори се, че действието в играта (чието заглавие както и съществуване все още не можем да потвърдим) ще се развива между събитията от оригиналната игра и втората серия. По предиосторията изглежда ще работят 2K Australia и създателите на поредицата от Gearbox Software. В момента нито един от източниците явно не е наясно дали ще има и версия на играта за новото поколение конзоли за игри.

Преди известно време президентът на Gearbox Software Ранди Пичфорд бе споменал, че студиото му няма планове за разработване на трета част от поредицата. Съвсем наскоро той публикува в Twitter следното съобщение: “Казах, че не разработваме Borderlands 3. Потвърдих, обаче, че ще видите още от този франчайз.” Думите му изглежда потвърждават информацията, на която и ние се натъкнахме.

Така или иначе, студиото определено няма да сгреши ако продължи да се занимава с франчайза. По последни данни втората серия от играта вече се е продала в над 7,5 милиона бройки и е на път да се превърне в едно от най-успешните заглавия за 2K Games.

xbox360-bg.net