1.jpg

Една от най-влиятелните фигури на американския спортен пазар постави под сериозен въпрос нарастващата популярност на електронния спорт.

Джон Скипър, президент на спортния гигант ESPN, който излъчва спортни събития в повече от 97 милиона американски домакинства, разкритикува надпреварата с мишка и клавиатура с думите “чисто и просто това не е спорт”.

“Това е състезание. Шахът е състезание. Таблата е състезание. Лично аз предпочитам да се занимавам с истински спорт”, пордължава още Скипър.

Любопитно е, че в същото време именно ТВ каналът ESPN наскоро обяви, че ще търси начини да разшири предаванията на състезания по е-спорт след като вече излъчи с голям успех DotA 2 турнира The International 4 по един от своите дигитални канали.

През юни 2014 г. маркетинговата компания ISH разкри, че през цялата 2013 г. в Съединените щати са били гледани 2.4 милиарда часа е-спортове, което е почти двойно увеличение спрямо интереса през 2012 г. Освен това компанията преценява, че до 2018 г. годишният интерес към е-спортовете ще възлиза на 6.6 милиарда часа годишно и този ТВ пазар ще генерира глобални приходи от 300 милиарда долара. Само за победата си в The International китайският отбор Newbee взе крупната сума от 5 милиона долара.
xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.