Sony обяви днес, че приложението за новия PlayStation 4, носещо името PlayStation App, ще се появи за iOS и Android устройства на 13-ти ноември в Северна Америка. Премиерата на апликацията за Европа е насрочена за 22-ри ноември, а PlayStation App няма да ви струва и стотинка.
Основната идея на приложението е да се използва като втори екран по време на игра на конзолата PS4. Апликацията обаче може да бъде използвана и за достъп до услугите в PlayStation Network. Чрез PlayStation App потребителите могат още да сравняват игралните си постижения на PS4 с тези на своите приятели, както и да пращат съобщения на всички онези с конзоли PS4, PlayStation Vita или PS3. Не на последно място от приложението можете да разглеждате и официалния уебсайт на PlayStation.

По-рано през месеца от Sony разкриха още, че пред потребителите се открива възможността да рисуват най-различни фигури на PlayStation App, след което приложението да прехвърля образа към телевизора и да показва нарисуваното в 3D. От компанията допълниха още, че чрез приложението ще можете още да записвате игрите си на новата конзола PS4.

xbox360-bg.net