43t34tE546_52E3F3D6

CineFix – канал в YouTube посветен на това да превръща филмови класики в 8-битови игри – представи новия си проект – ретро игра базирана на шедьовъра на братя Коен “Големия Лебовски”.

Тук е моментът да уточним, че екипът на CineFix не прави “истински игри”, а по-скоро използва 8-битова анимация, за да преразкаже някоя легендарна кино сцена или трейлър на филм. Анимациите, обаче, изглеждат точно като геймплеят на някоя доста стара видео игра. Сред проектите им са една от най-известните сцени в “Криминале”, както и напомняща времето на конзолите NES игра по “Игрите на глада”.
Но да се върнем на “Големия Лебовски”. Видеото успява в рамките само на 3 минути и половина да обобщи целия сюжет на 117-минутния филм. Ако сте гледали продукцията, то със сигурност ще успеете да разпознаете всички ключови сцени, нито една от които е пропусната. Със сигурност почитателите на братя Коен биха се зарадвали още повече на истинска игра, която да се играе, например, в браузъра, но и това ще им достави удоволствие.
Целият клип можете да изгледате по-долу, а ако ви е станало интересно, можете да следите работата на CineFix на тази страница.

xbox360-bg.net