03A3_53246464B2E18

Конзолата Nintendo 3DS като цяло не може да бъде определена за “хитов продукт”. Въпреки това някои от игрите създадени специално за оборудваното с 3D възможности устройство впечатлиха доста критиката. Една такава игра е Animal Crossing: New Leaf и сега вече знаем на какво се дължи странния успех на тази привидно не грабваща окото игра.

По време на конференцията GDC 2014 директорът на екипа разработил играта Айя Кьогоку разкри, че същият този екип е бил съставен от равен брой мъже и жени. Според Кьогоку, самата представител на “нежния пол”, това равно съотношение е имало доста положителен ефект върху създаването на заглавието. Тя признава, че като жена в екипа винаги се е чувствала добре дошла и никога не се е чувствала странно.
Нещо повече, всеки един член от екипа е имал възможността да дава съвети и да изразява мнения. “В проекта участваха и мъже, и жени от всякакви възрасти. Успяхме да уравновесим толкова разнообразния си екип, което не би било възможно ако само един човек взимаше важните решения,” сподели тя.
Самият процес по разработването на играта е бил изключително приятен. Кьогоку разкрива, например, че с останалите от екипа често са си правили събиране на барбекю, а някои дори са правили торти вдъхновени от играта и са ги носили в студиото (ето още едно преимущество на многото жени в екипа!). В крайна сметка, дори в последната фаза от разработването, която по правило е изнервяща, членовете на екипа са успели да запазят доброто си настроение.

xbox360-bg.net