BD62_52B765783988

Този месец вече ви запознахме с някои от игровите заглавия, повлияли на работата на екипа при направата на Destiny, а също така и разбрахме от директора на дизайна Джейсън Джоунз повече за The Traveler и някои характеристики на общата концепция зад играта.
Днес ще ви открехнем още малко завесата зад звездното приключение на звездното приключение на Bungie Destiny.
Това ще стане благодарение на GameInformer и интервюто им с художествения директор на студиото Кристофър Барет, който разговаря с Брайън Вор от медията за местата, които ще могат да посетят геймърите във вселената на Destiny – Луната, Марс, Венера, Земята и “Кулата”.
Луната
Барет споделя, че интересното за Луната е това, че с нея Bungie показва една много позната обстановка на човешко поселение – това е първата космическа база, която хората са създали след идването на Traveller. “Ще видите всички онези невероятни визуални ефекти, познати ви от филмите, в които са показани изоставени космически станции. Тонът тук е леко мрачен. Тук също има и доза мистичнст, потайнственост, която реферира към изгубеното от човечеството и ще ви се наложи да играете с цялата тази забавна архитектура на базата”, споделя Барет.
Но има и друго. Това е подземното царство на извънземните. Защо е разположен “Роякът” (The Hive) долу? Барет обяснява местоположението на базата на извънземните с близостта на планетата до Земята – удобството, което предлага за атаки. “Това се вписва идеално с нуждата им да ровичкат, да копаят тунели под луни и планети и да създават империи. Само си представете всички тези дупки, в които може да слезете и безкрайните тунели, в които да се разхождате. Мисля, че всичко това определено създава добри предпоставки за интересна игра”, обяснява той.
Земята
Главната цел на Космодрума е да покаже това, което Земята някога е била. Да покаже промяната. “Виждаш неща, които можеш да свържеш с някогашното благоденствие, но са се видоизменили и са обрасли или разрушили, така че да можете да получите разбиране за историята”, обяснява Барет. Една от концептуалните изображения е това на танк, който е обрасъл с трева и на купола му са се разположили птици. Тук имаме и последния кораб построен от хората, който така и не е поел на космическа експедиция, заради нападението. Тук имаме шестокраките Fallen – звездните пирати, които търсят плячка сред руините.
Земята е първото място, което ще посетите във вселената на играта. “Общото впечатление, което искаме да оставим в играча е, че Земята е враждебно място и не става просто-така да се разхождаш тук”, заявява той.

Кулата
Това е мястото, където се завръщат героите след битка. “Кулата се опитва да улови духа на Камелот, в който рицарите са се връщали, като Кулата не е за всеки. Тук има основно Пазители (Guardians)”, обяснява Барет.
Тук има и търговци, от които ще може да си закупите оръжие и екипировка или да оставите неща, които сте намерили, докато сте бродили. Има различни райони, които са тематично различни. Тук също така има следи от провела се някога битка.
Марс
“Основното тук са огромните червени пясъчни дюни и заровеният град”, разказва Барет. “Град, който някога хората са изградили, днес е погребан до 30-ия етаж под пясъка и вие може да се проврете през прозорец и да се спуснете в един от небостъргачите, откривайки всички онези антики и тайнствените същества, които го населяват”. Една от главните раси тук е тази на Кабал (Cabal) – Пясъкоядците или “Носорозите на войната”. Тук те са построили големи бойни бази. Разполагат с огромни камиони, които се движат изпясъка и го копаят.
Венера
Барет обяснява, че са искали да изградят човешки град и планетата е била база за него. Венера е по-скоро изследователски център. Някога научно средище, днес планетата е покрита с джунгли, лиани и подобни неща, обяснява той. Тук ще се сблъскате с активни вулкани, серни изпарения и особена светлина, примесени с джунгли и океани.
“Усещането за пропадащия в океана град е друг елемент, с който искахме да си поиграем. Тук е и тази огромна кула, която са изградили еднооките роботи Vex”, разказва Барет.

xbox360-bg.net