F1AB_5rtrtrr2A99CE5

Преди малко повече от седмица Sony обявиха, че вече са продали 2,1 милиона конзоли PlayStation. Тогава от Microsoft не пожелаха да разкрият своите продажби, но ето, че сега разполагаме и с тази информация. От Редмънд съобщиха, че от дебюта на устройството в общо 13 страни на 22 ноември досега са продали повече от две милиона бройки.

От Microsoft са пресметнали, че това се равнява на над 111 111 продажби дневно – рекорд в историята на Xbox.
Продажбите на PlayStation, обаче, изглежда са по-добри. От Sony също предоставиха подобна статистика, според която средното им количество продадени конзоли дневно е 123 500. Трябва, все пак, да вземем предвид факта, че Xbox One бе пуснат на пазара седмица след PlayStation 4, а и конзолата на Sony се продава в цели 32 страни по света.
Това изглежда не плаши Microsoft. Те споделиха, че “търсенето превъзхожда наличните количества във всичките 13 пазара и Xbox One е почти разпродадена в магазините на търговските ни партньори”.
В крайна сметка, и двете компании са доволни от продажбите, които, трябва да не забравяме, по всяка вероятност са стимулирани от тенденциозния ръст в покупките преди празниците. Историята е показала, че не винаги летящият старт на едни продукт му гарантира безоблачно бъдеще. Ще продължаваме да следим темата, за да видим какъв ще е случаят с тези две конзоли.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.