75BC_53776A2345

Скоро най-новата гейм конзола на Microsoft – Xbox One – може да се сдобие с поддръжка на външни твърди дискове. На такива мисли, поне, навежда скрийншотът, който можете да видите малко по-долу и който бе публикуван в Мрежата от потребител на сайта Redit, твърдящ, че е разработчик на софтуер за гейм платформата.

Скрийншотът показва познатия потребителски интерфейс на Xbox One, но към всички останали обичайни елементи е прибавено и съобщение с надпис “Външният диск е готов”). Съобщението обещава, че опцията, която потребителите на конзолата отдавна чакат, скоро ще стане достъпна. Все още, обаче, не знаем точно кога ще стане това.

Още по време на дебюта на Xbox One миналата година Microsoft обещаха, че “в близко бъдеще” към конзолата ще могат да се свързват външни устройства за съхранение на данни. Дори да са били сред първите купувачи на Xbox One потребителите едва ли вече са изпитали нужда от допълнителен капацитет, тъй като наличният съвсем не е малък – 500GB. С увеличаването на броя на игрите, обаче, нуждата логично ще се появи.

Напомняме, че миналия месец Програмният директор на Xbox Live Лари Хирб,  познат още като “Майор Нелсън” потвърди, че поддръжката на външни дискове ще бъде предоставена “съвсем скоро”. Хирб тогава не обясни дали допълнителният капацитет ще може да се използва и за съхранение на музика и видеоклипове освен на игри.

Не ни остава нищо друго освен да изчакаме анонса. Гейм експото Е3 наближава, така че нищо чудно Microsoft да са го запазили точно за тогава.

FDED_5378766A2345

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.