В рамките на събитието Game Awards Microsoft обяви какво е името на следващата игрова конзола в серията Xbox и показа как ще изглежда тя. Устройството ще се казва Xbox Series X и ще е на пазара за празниците в края на 2020, а по отношение на външния вид прилича повече на компютър, макар че ще може да се ползва и в хоризонтално положение. Както подсказва името става дума за серия, в която вероятно ще има и по-евтина и по-скромна като хардуер конзола.

Според шефа на Xbox Фил Спенсър Xbox Series X ще осигури четири пъти по-висока производителност от Xbox One X по безшумен и ефикасен начин. Компанията представи и нов безжичен контролер, чиято форма и размери са подобрени, за да е удобен за широк кръг хора. Добавен е бутон Share за лесно споделяне на снимки и клипове, а освен това има и нов d-pad, който е създаден на базата на този от Xbox Elite Series 2 Wireless Controller. Освен с Xbox Series X новия контролер е съвместим с Xbox One и с компютрите с Windows 10.

Xbox Series X включва специален процесор, който е базиран на AMD Zen 2 и Radeon RDNA, а освен това ще ползва NVMe SSD за по-бързо зареждане на игрите. Конзолата ще поддържа 8K гейминг, 4K при 60FPS, кадрови честоти до 120 fps, ray tracing и възможност за променлива кадрова честота. Очакваме още функции като Auto Low Latency Mode (ALLM) и Dynamic Latency Input (DLI), които ще ускорят още повече реакцията на устройството.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.