Valve остана без още един ключов разработчик на култовата игра Half-Life. В официалния сайт на Valve бяха открити потвърждения, че още един ветеран-геймдизайнер завинаги е напуснал сиатълското студио.

Официалният фирмен ресурс на Valve потвърди проверката от страна на медиите. Оказа се, че в обновената версия на корпоративния сайт отсъстват инициалите на разработчика Джон Гутри (John Guthrie), който бе главен геймдизайнер на първата и втората част на Half-Life. Джон Гутри наистина е напуснал Valve и засега не е известно с какво ще се занимава по-нататък.

Джон бе водещият дизайнер на тези две великолепни части на играта. В първата част именно той създаде пробната машина, от която опасните твари и явления плъзнаха в целия комплекс. Джон заедно с Кели Бейли (Kelly Bailey) са работили по 48 часа непрекъснато, само за да успят изцяло да създадат тази сцена. Именно той е човекът оформил незабравимата локация „Равен хълм“ в Half-Life 2.

Компанията Valve бе създадена през 1996 година. Студиото стана световно известно със своята поредица Half-Life, от която излязоха две игри и два епизода. Последната част Half-Life 2: Episode Two се появи през 2007 година.

През последните 6 месеца четири сценариста имащи отношение към Half-Life, напуснаха студиото.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.