1.jpg

Със скорошните DDoS атаки над PlayStation Network и XBOX Live за пореден път стана ясно, че игрите, които трябва да са свързани непрекъснато с интернет, могат да пострадат значително, ако подобни удари се повторят.

Имайки предвид, че до премиерата на Destiny остава само една седмица, друга подобна атака определено може да помрачи дебюта й – точно поради това обаче Activision и Bungie са взели съответните мерки, за да може всичко да мине по план.

Сървърите на една от най-скъпите видео игри, правени някога, са скрит в таен дата център някъде в околностите на Лас Вегас, щата Невада. В него работи екип от над 100 инженери, чиято задача е да поддържат оптималната връзка към PlayStation Network и XBOX Live, както и към останалите дата центрове, разположени в няколко различни точки по света.

Bungie е избрало Лас Вегас като основна локация за сървърите на Destiny поради факта, че районът е изключително спокоен откъм природни бедствия.

“Тук няма нито урагани, нито земетресения, нито наводнения – идеално място е!”, казва Пийт Парсънс, един от шефовете на студиото.

xbox360-bg.net

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.