Microsoft възнамерява да представи съществено обновена версия на системата Xbox Live Avatars 2.0, която ще даде възможност на геймърите да създават свое „цифрово отражение“ с помощта на енджина Unity.

Според демонстрационния клип, полученият резултат ще се различава от сега съществуващите аватари приблизително като рисуваните персонажи на Дисни от съвременните анимационни 3D герои на Pixar.

Принципът за създаване на аватара не се е променил – геймърът може самостоятелно да избере пола и телосложението. Броят възможни настройки и опции са съществено увеличени, като геймърите ще имат възможност много добре да настроят на практика всеки образ.

Новите възможности са много: вместо крайници аватарът може да има протези, и може да язди еднорог, да се вози на скейтборд, да кара мотоциклет, да свири на китара и т.н. Всичко това, без да става дума за безкрайните татуировки, пиърсинг, прически, дрехи, очила, аксесоари, костюми на любими артисти или герои и още много други.

Софтуерният гигант обяви, че системата Avatar 2.0 за потребителите на операционната система Windows 10 и конзолите Xbox ще излезе тази есен.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.