2A11_5390876546179F56

Ейми Хенинг – главен автор и ръководител по развитието на играта за PlayStation 4 “Uncharted” – е напуснала екипа на студиото Naughty Dog. Новината първо се появи в пространството под формата на слух, но по-късно бе потвърдена официално от Sony. Eто какво казаха те по въпроса:

“Можем да потвърдим, че Ейми Хенинг напусна Naughty Dog. Ейми има значителен принос към индустрията за игри и ние оценяваме цялата й работа в Naughty Dog. Развитието на Uncharted няма да бъде повлияно.”

Sony, обаче, не отговарят на по-важния въпрос, който оставиха слуховете, а именно как точно се е разделила Хенинг с вече бившите си колеги. Според запознати източници, последният й работен ден в Naughty Dog е бил 3 март, като, тя е била “изритана” от Нийл Дръкман и Брус Страли, съответно креативния директор и главния директор на играта The Last of Us.

Каква е причината, обаче, никъде не става ясно. Можем само да кажем, че Хенинг има над десет години опит в студиото за игри като още от самото начало се занимава с успешната серия Uncharted в ролята на главен автор и креативен директор. Със сигурност съвсем скоро ще научим повече подробности около напускането й.

Що се отнася до четвъртата серия на Uncharted, за нея все още не се знае много. Преди няколко дни в Мрежата се появиха тестови видеоклипове от играта, които, обаче, впоследствие се оказаха фалшиви.

 xbox360-bg.net