E33Buytfresrty_5305D95E
Защитниците на ползата от видео игрите могат да изброят поне няколко неща, които можем да подобрим, играейки често: стратегическо мислене, ефективно планиране и дори справяне с депресията. Досега, обаче, не бяхме чували за игра, която подобрява зрението. Е, изследователят Арън Сайц от Калифорнийския университет в Ривърсайд твърди, че неговото собствено изобретение Ultimeyes може точно това.

Целта в Ultimeyes е да се натиска върху появяващи се на екрана на компютъра петна, които Сайц нарича “габори”. Въпросните габори представляват светлинни модели, за които се знае, че стимулират невроните във визуалния коров дял на мозъка. Колкото повече се стимулират тези неврони, толкова по-добре започват да работят. Освен с продължителността на играта играчът трябва да се справя и с все по-увеличаваща се трудност. Освен това, едно от условията на играта е да седим на около метър и половина от екрана.

Според изследователя, ако четири пъти седмично играем Ultimeyes по 25 минути, ще подобрим зрението си само за осем седмици. Сайц е провел експеримент с играчи на бейзбол, които успели да подобрят зрението си с 31% след като изиграли 30 сесии Ultimeyes от по 25 минути.

Играта може да бъде изтеглена от официалния си сайт и изпробвана на компютъра с Windows или Мас, както и върху iPad. Цената й е $5,99.
2CA5_530trtrertytr5D95E

 xbox360-bg.net