4974_5342A98978F0D

Преди време студиото Renegade Kid сподели, че следващото им заглавие – Cult County – ще е предназначена за Nintendo 3DS. Изглежда, обаче, че екипът си е променил мнението. Хорър играта няма да може да се играе в 3DS, но ще бъде достъпна за собствениците на други конзоли, включително на гейм-шлема с виртуална реалност Project Morpheus.

Cult County представлява игра от популярния напоследък “survival horror” жанр, която, според създателите й, комбинира епизодичното разказване на истории с изследователски мисии подобни на тези в Silent Hill или Resident Evil. Подобно на други две предишни игри на Renegade Kid – Dementium и Moon – така и тази трябваше да се играе на мобилната конзола на Nintendo. В процеса на развитие, обаче, заглавието “се разраснало твърде много”.

Ето защо целта на студиото в момента е да предостави Cult County на потребителите на Steam, Wii U, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 и, изненадващо, PlayStation Vita. Защо Renegade Kid имат намерение да пуснат играта за мобилната конзола на Sony, но не и за тази на Nintendo остава загадка. Не знаем дали финансовата подкрепа на президента на световното подразделение на Sony Шухей Йошида има нещо общо с това.

Играта, обаче, ще излезе на пазара едва след като компанията събере $580 хиляди в сайта Kickstarter. Ако събраната в краудфъндинг сайта сума достигне $640 хиляди, Cult County ще може да се играе и в по-старата конзола Xbox 360.

xbox360-bg.net