86E8_53287655CB5

Играете ли Oddworld? Тогава имаме едновременно добра и лоша новина за вас. Създателят на серията Лорн Ланинг съобщи, че ще нова игра ще има едва след като последната – Oddworld: New’n’Tasty – успее да се продаде половин милион пъти.

Напомняме, че New’n’Tasty е римейк на класиката за PSOne Oddworld: Abe’s Oddysee – приключенско заглавие с приятни визуални елементи и множество загадки и мистерии.
Ланинг спомена, че вече работи по нова игра от серията, която ще бъде нова версия на спряната преди години Brutal Balad of Fangus Klot. За да я създаде и пусне на пазара, обаче, разработчикът трябва да си подсигури поне $5 милиона. Попитан от колегите ни от Eurogamer защо не пробва да събере парите в Kickstarter Ланинг отговори, че това би било “малко измамно и рисковано”. Освен това, той не вярва, че може да събере $5 милиона с краудсорсинг, а в същото време знае, че разработването на нова игра с нови герои и нов сюжет няма как да струва по-малко.
Иначе, разработчикът планира да създаде нова версия на Abe’s Exodus, но само при условие, че сегашната игра се продаде поне 250 хиляди пъти. Що се отнася до New’n’Tasty, тя ще бъде пусната на пазара малко по-късно тази година и ще може да се играе на компютъра и на конзолите Wii U и PS4.

xbox360-bg.net